Får vi grupparbeta i biblioteket?

Tor 28 mar 2024 11:12

Vad får du göra och vad får du inte göra i biblioteket? Häng med i vår serie om bibliotekets ordningsregler och hjälp oss att göra biblioteket till en mysigare studiemiljö!

Students in library

Ja, ni får grupparbeta i biblioteket. Biblioteket är en arbetsplats för studenter och därför finns det grupparbetsplatser utspridda i biblioteket. Men! Ni måste visa hänsyn och tänka på att tala med en låg samtalston. Om ni vet att ni kommer behöva prata mycket, om ni till exempel har mycket att diskutera eller om ni ska öva inför en muntlig framställning, då är det bättre att boka ett grupprum.

Ibland behöver ni ta en paus från pluggandet, det är normalt. Det är dock vanligt att röstvolymen stiger när ni börjar prata om den senaste serien ni såg eller festen ni var på i helgen, eller att ni börjar skämta med varandra och skratta. Det är både trevligt och hälsosamt att skratta, men det är kanske inte så lämpligt när ni sitter i biblioteket. Försök att komma ihåg att hålla ljudvolymen nere även när ni pratar om roliga saker. Eller ta er paus utanför biblioteket! En snabb promenad och lite frisk luft kan göra susen för studiekoncentrationen!

Andra nyheter i serien:

Får jag dricka kaffe i biblioteket?
Får jag prata i telefon i biblioteket?
Får jag äta lunch i biblioteket?
Får jag fika i biblioteket?
Får jag använda hörlurar i biblioteket?
Får jag prata i biblioteket?


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2024-04-18