Fre 03 maj 2024 14:52

Ett arbete pågår med att upphandla/avropa ett centralt enkätverktyg som kan användas av lärare, forskare, administrativ och teknisk personal samt studenter här på Mittuniversitetet.

Det nya enkätverktyget är tänkt att ersätta våra nuvarande olika enkätverktyg, bl.a. Netigate och EvaSys, med krav på att vara funktionellt, säkert och ekonomiskt försvarbart. I arbetet ingår också att fastställa vilken organisatorisk enhet som ska ha ägar- och förvaltningsansvaret för det nya enkätverktyget. Formerna för det fortsatta arbetet kommer att tas upp inom ramen för portföljstyrningsgruppen för Digitalisering innan sommaren. 

En fråga som aktualiserats under det förberedande arbetet är hur det framtida användandet av Qualtrics kommer att påverkas. En utgångspunkt är att det vid behov ska gå att använda Qualtrics även framöver, exempelvis i olika forskningsprojekt som kräver att verktyget används. En ny förlängningsperiod för Qualtrics kommer avropas före sommaren. I stället för att ha en s.k. sitelicens som vi hittills har haft så kommer vi att handla upp ett antal användarlicenser utifrån behov. 

Mer detaljerad information kommer presenteras framöver.

Kontakt

Louise Beskow

Universitetsdirektör|University director

+46 (0)10-1726574


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2024-05-03