Vi hjälper dig

Spara favorit 27 jun juni 2019

Har du funderingar? Behöver du hjälp? Här har du några som hjälper dig!

Bok

Akademisk ordlista

På universitet eller akademin som vi ibland säger finns en mängd nya termer som kanske känns lite främmande. Lugn! Nedan är en lista på några vanliga ord som du kan stöta på under din tid här.

Sundsvall

Anmälan och antagning

Mittuniversitetets Antagningsenhet handlägger anmälningar till universitetets utbildningar. På våra sidor hittar du information om hur du anmäler dig, vad behörighet och urval innebär och annat relevant du behöver veta innan du anmäler dig.

Arbetsliv

Du som student har många möjligheter att koppla din utbildning till arbetslivet redan när du är student. Många studenter berättar om betydelsen av att skaffa arbetslivskontakter under studietiden. Kontakterna gör det lättare att få jobb och vara förberedd inför arbetslivet.

Östersund campus vinter

Mittuniversitetets avslutningshögtid

Mittuniversitetet och Studentkårerna i Sundsvall och Östersund hälsar dig som avslutar dina studier hjärtligt välkommen till avslutningshögtiden.

Biblioteket Östersund

Bibliotekstjänster

Biblioteket hjälper dig. Här ser du deras tjänster.

Blanketter och mallar

Blanketter och mallar

På denna sida hittar du blanketter som gäller antagning, utlandsstudier, examen och tillgodoräknanden.

Sveriges Rikes Lag

Dina rättigheter och skyldigheter

Se vilka skyldigheter och rättigheter har du som student.

TV-dator-platta-mobil

IT-tjänster

Här finner du information och hjälp om till exempel gratis programvaror, trådlöst nätverk och kopiering.

Arbetslivsanknytning, praktik

Karriärsök

I karriärsöken hittar du annonser från företag och organisationer som söker studenter.

Välkommen till Servicecenter!

Vi hjälper dig med allt från praktiska frågor såsom parkeringsmöjligheter runt våra campus, passerkort, att hitta rätt lokal till funderingar om studier och utbildningsstöd.

psykologstudenter, behandlingssituation

Studenthälsan

Att må bra är en god grund för lyckade studier. Om balansen i vardagen rubbas och din studieförmåga försämras kontakta oss på studenthälsan. Vi arbetar förebyggande med livsstilsfrågor samt erbjuder samtalsstöd och rådgivning för dig som student.

Studentkårerna

På varje campusort inom Mittuniversitetet finns en studentkår som bevakar dina intressen i utbildnings- och studiesociala frågor. Studentkåren arbetar för att du ska få en bra utbildning och för att din tid som student ska bli så händelserik och så rolig som möjligt

Woman Using Sign Language

Studera med funktionsnedsättning

Om du har sådan funktionsnedsättning att du behöver stöd för att genomföra dina studier finns det möjligheter till kompensatoriskt stöd.

Humaniorastudenter

Studievägledning

De centrala studievägledarna ger dig personlig vägledning inför studie- och karriärval när det gäller högre utbildning. De är till för dig som funderar på att börja studera eller redan har påbörjat studier.

Första hjälpen

Säkerhet och arbetsmiljö på campus

Vad ska du göra vid en nödsituation? Vilka studentförsäkringar finns?